Perfekti Neperfektā

Gads ir tikai pusē un es jau esmu aizvadījusi un noslēgusi vienu projektu ar kuru ļoti lepojos - Perfekti Neperfektā. Jā, tik skaists un tai pašā laikā diezgan nozīmīgs vārdu salikums. Skaists, jo mēs katra esam perfekta, tieši tāda, kāda esam, tomēr, katrai no mums ir kaut kas, kas mums sevī nepatīk. Nozīmīgs, jo arī es zinu cik ļoti kompleksi par izskatu var ietekmēt mūsu ikdienu. Garām palaistas izdevības, attiecības, iespējas, dzīve - es to visu ļoti labi saprotu! Tāpēc es ticu, ka šis projekts bija nozīmīgs ne tikai man, bet arī katrai dalībniecei. 

Šajā projektā es piedāvāju 20 sievietēm stāties pretī saviem kompleksiem un pieņemt sevi tādas, kādas viņas ir - šeit un tagad! Šī iespēja bija ikvienai, kurai bija jebkādas šaubas par sevi un savu izskatu. Ikvienai, kura vēlējās sevi iemīlēt atkal un no jauna, un parādīt arī citām, ka nav jābūt perfektai, lai būtu skaista! Atsaucība uz projektu bija ļoti liela un visas 20 vietas tika aizņemtas, šķiet, jau nedēļas laikā! Jāpiemin, ka fotosesijas bija buduāra stilā, kas nozīmēja, ka pati fotosesija un gala rezultāts bija emocinālāks, sievišķīgāks un pašai pret sevi atvērtāks. 

Cik interesanti, bet tajā pašā laikā skumji, ka gandrīz visas sievietes no šī projekta nekad nebija uzdrošinājušās fotosesijai un gandrīz katrai bija savs stāsts, savs pārdzīvojums - iemesls, kāpēc bija jauzdrīkstas šādai fotosesijai vai arī, kāpēc nekad nebija uzdrīkstējušās. Bija arī vairākas dalībnieces, kurām šis projekts bija sava veida pārejas solis kaut kam jaunam savā dzīvē vai uzdrošināšanās uzsākt kaut ko jaunu. Un ņemot vērā, ka projektā piedalījās pārsvarā sievietes, kuras, kaut kādu iemeslu dēļ, neticēja, ka var labi izskatīties fotogrāfijās, tad viņas bieži vien jau uz fotosesiju ieradās ar domu, ka nekas nesanāks. Un neskatoties uz to, cik ļoti pirms fotosesijas mēs kopā gatavojāmies šim brīdim un, cik ļoti es viņas mēģināju iedrošināt, šī neticība par sevi saglabājās līdz brīdim, kad fotosesijas laikā parādīju viņām kādu jau uzņemto kadru… un kā tad viņas uzplauka un atvērās fotosesijai. Tad, kad mēs neticam sev, bet ieraugam, ka var būt tiešām skaisti, tad emocijas ir divreiz lielākas un tā pat bija arī tagad - pārsteigums, prieka asaras, laime, saviļņojums, un viss pārējais. Un man tik ļoti patīk redzēt šīs pārmaiņas sievietēs, kaut uz īsu brīdi, kaut uz to momentu, kad viņas ierauga gala rezultātu. Man tiešām ceru, ka es kaut kādā savā veidā viņām palīdzu atrast sākuma punktu tam ceļam uz sevis iemīlēšanu. 

Es uzskatu, ka fotosesija ir kā terapija - kā mazs solis ceļā uz kaut ko lielāku. Un tad tas paliek sievietes pašas ziņā - vai to pacilājuma un saviļņojuma sajūtu pēc fotosesijas izmantot, lai kaut ko izmainītu savā dzīvē, iekustētos vai sasniegtu jaunas virsotnes, vai arī izbaudīt to kā ‘brīdi šeit un tagad’ un pēc tam atgriezties pie vecā. Lai gan es tik un tā ticu, ka arī vienkārši apskatot savu fotogrāfiju pēc fotosesijas, ikviena sieviete vēlreiz izdzīvo to skaisto sajūtu, saviļņojumu un mīlestību pret sevi, kādu juta pirmo reizi apskatoties uz sevi caur manu kameras lenķi.

Šis projekts man pašai nozīmēja daudz un šī projekta tēma nekad nevar tikt apklusināta, ne tikai caur fotogrāfijām, bet vispār - globāli. Arī es esmu bijusi tā sieviete, kurai ir šaubas par sevi. Tā, kurai šķiet, ka viņa nav pietiekoši laba, lai iegūtu to, par ko sapņo, ka nav pietiekoši laba kaut kādiem notikumiem vai iespējām. BET es iemācījos (un tieši pateicoties manām klientēm), ka mēs pašas esam savas vērtības noteicējas. Mums pašām ir jāiemācās sevi mīlēt un cienīt, jo tieši pašas ar sevi mēs pavadam visilgāko laiku šajā dzīvē. Un tajā brīdī, kad Tu to iemācies, kad iemācies sevi pieņemt tādu, kāda Tu esi - dzīve kļūst pavisam skaistāka, paveras iespējas, pieredzes un jauni, necerēti notikumi. 

Mela Robinsa vienreiz izteica vienu ļoti skaistu citātu ‘No one is coming’ jeb ‘Neviens nenāks’ - neviens nenāks Tavā vietā sasniegt sapņus, neviens nenāks Tev pateikt, cik Tu esi vērta, skaista vai īpaša. Neviens nenāks. Tev pašai tas ir jāsaprot, pašai jāizdomā, ko Tu no šīs dzīves un pati no sevis vēlies, kāpēc Tu to vēlies un tad tik maziem solīšiem jāiet pretī saviem mērķim - ar augsti paceltu galvu!


Using Format